Schabowy w panierce pepperoni
Pomysłów na schabowe jest wiele. Dodatek kiełbasy pepperoni do bułki tartej nadaje charakteru i sprawia, że schabowy jest jeszcze pyszniejszy.
sól morska
pieprz kolorowy
mąka krupczatka
2 jajka
szklanka bułki tartej
100 g pepperoni
olej, smalec lub klarowane masło do smażenia
Bułkę tartą miksujemy razem pepperoni.
Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Składniki:
4 plastry schabu QAFPsól morska
pieprz kolorowy
mąka krupczatka
2 jajka
szklanka bułki tartej
100 g pepperoni
olej, smalec lub klarowane masło do smażenia
Wykonanie:
Mięso wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy. Plastry mięsa oprószamy solą i pieprzem.Bułkę tartą miksujemy razem pepperoni.
Kotlety panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
Podajemy z ziemniakami i ulubioną sałatką.
Komentarze
Prześlij komentarz