Dziki łosoś z Alaski z kolorową salsą
Lekko, szybko, pysznie i kolorowo.
sól ziołowa
pieprz kolorowy
2-3 plasterki cytryny BIO
kilka gałązek koperku
kolorowa salsa:
pomidor malinowy
czerwona cebula
świeża papryczka chili
awokado
żółta papryka
koperek
limonka
2 łyżki oleju z awokado
koperek
domowa kostka warzywna
pieprz kolorowy
W czasie, gdy ryba jest na grillu przygotowujemy salsę. Wszystkie warzywa i awokado kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy rozkruszoną kostką, sokiem z limonki oraz olejem. Posypujemy koperkiem.
Rybę podajemy z salsą i ulubionymi dodatkami.
Składniki:
500 g dzikiego łososia z Alaski(filet ze skórą), lub jurajskiegosól ziołowa
pieprz kolorowy
2-3 plasterki cytryny BIO
kilka gałązek koperku
kolorowa salsa:
pomidor malinowy
czerwona cebula
świeża papryczka chili
awokado
żółta papryka
koperek
limonka
2 łyżki oleju z awokado
koperek
domowa kostka warzywna
pieprz kolorowy
Wykonanie:
Rybę nacieramy solą i pieprzem. Kładziemy skórą do dołu na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Na rybie układamy 2-3 plasterki cytryny i kilka gałązek koperku. Grillujemy pod przykryciem około 5 minut. UWAGA: ryby podczas grillowania nie ruszamy i nie przewracamy, dzięki temu uzyskamy rumianą chrupiącą skórkę i soczyste mięso.W czasie, gdy ryba jest na grillu przygotowujemy salsę. Wszystkie warzywa i awokado kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy rozkruszoną kostką, sokiem z limonki oraz olejem. Posypujemy koperkiem.
Rybę podajemy z salsą i ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz