Zupa kalafior, brokuł, romanesco z mascarpone
Pyszna bardzo warzywna zupa kalafiorowo-brokułowa.
1/3 brokuł
1/3 romanesco
marchewka
2 ziemniaki
1/2 papryki żółtej
świeże chili
2 szalotki
łyżka masła
2-3 domowe kostki warzywne
2-3 łyżki mascarpone
Do zupy dodajemy różyczki brokuł, kalafiora i romanseco. Gotujemy 2-3 minuty, dodajemy mascarpone i gotujemy, aż serek się rozpuści i połączy z zupą.
Składniki:
1/3 kalafiora1/3 brokuł
1/3 romanesco
marchewka
2 ziemniaki
1/2 papryki żółtej
świeże chili
2 szalotki
łyżka masła
2-3 domowe kostki warzywne
2-3 łyżki mascarpone
Wykonanie:
Obrane ziemniaki i marchewki kroimy w kostkę. Warzywa wrzucamy do garnka, dodajemy masło, kostki warzywne i chwilę podsmażamy, warzywa powinny się przyrumienić. Do marchewki i ziemniaków dodajemy pokrojone szalotki, chili oraz paprykę. Zalewamy wodą lub bulionem warzywnym i gotujemy, aż ziemniaki i marchewką będą miękkie.Do zupy dodajemy różyczki brokuł, kalafiora i romanseco. Gotujemy 2-3 minuty, dodajemy mascarpone i gotujemy, aż serek się rozpuści i połączy z zupą.
Komentarze
Prześlij komentarz