Łosoś z Alaski karmelizowany w domowej Maggi

Domowa przyprawa w płynie ma w swoim składzie cukier, dzięki czemu lekko się karmelizuje co nadaje dodatkowego smaku i aromatu rybie.

Składniki:

250 g łososia z Alaski, lub jurajskiego
pieprz kolorowy
koperek
łyżka oleju

100 ml domowej przyprawy Maggi

Wykonanie:

Rybę od strony mięsa oprószamy pieprzem kolorowym i koperkiem. Nacieramy olejem. Rybę kładziemy mięsem do dołu na rozgrzanej patelni i smażymy 1-2 minuty, odwracamy. Na patelnię wlewamy domową przyprawę do zup i chwilę smażymy pod przykryciem, aż płyn odparuje. Delikatnie poruszamy patelnią, by odparowany skarmelizowany płyn delikatnie pokrył rybę.

Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z mizerią i kuleczkami ziemniaczanymi.


Komentarze

Popularne posty