Łosoś z Alaski karmelizowany w domowej Maggi
Domowa przyprawa w płynie ma w swoim składzie cukier, dzięki czemu lekko się karmelizuje co nadaje dodatkowego smaku i aromatu rybie.
pieprz kolorowy
koperek
łyżka oleju
100 ml domowej przyprawy Maggi
Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z mizerią i kuleczkami ziemniaczanymi.
Składniki:
250 g łososia z Alaski, lub jurajskiegopieprz kolorowy
koperek
łyżka oleju
100 ml domowej przyprawy Maggi
Wykonanie:
Rybę od strony mięsa oprószamy pieprzem kolorowym i koperkiem. Nacieramy olejem. Rybę kładziemy mięsem do dołu na rozgrzanej patelni i smażymy 1-2 minuty, odwracamy. Na patelnię wlewamy domową przyprawę do zup i chwilę smażymy pod przykryciem, aż płyn odparuje. Delikatnie poruszamy patelnią, by odparowany skarmelizowany płyn delikatnie pokrył rybę.Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z mizerią i kuleczkami ziemniaczanymi.
Komentarze
Prześlij komentarz