Kawałki kurczaka pieczone z pieczarkami i szalotką
Soczyste kawałki kurczaka z rumianą skórką to pyszny pomysł na obiad, który robi się praktycznie sam.
domowa kostka warzywna
pieprz kolorowy
4 wiórki masła
500 g pieczarek
5-6 szalotek
połówka cytryny
W naczyniu układamy szalotki i pokrojone pieczarki. Na grzybach układamy kawałki mięsa, skórą do góry. Na każdym kawałku kurczaka układamy po wiórku masła. Na środku układamy połówkę cytryny.
Pieczemy w 180°C przez około 45 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Składniki:
4 kawałki kurczakadomowa kostka warzywna
pieprz kolorowy
4 wiórki masła
500 g pieczarek
5-6 szalotek
połówka cytryny
Wykonanie:
Kostkę warzywną rozkruszamy, nacieramy nią kawałki kurczaka. Kurczaka posypujemy również pieprzem kolorowym.W naczyniu układamy szalotki i pokrojone pieczarki. Na grzybach układamy kawałki mięsa, skórą do góry. Na każdym kawałku kurczaka układamy po wiórku masła. Na środku układamy połówkę cytryny.
Pieczemy w 180°C przez około 45 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze
Prześlij komentarz