Romanesco z bułką tartą o smaku pepperoni

Kalafior romanesco ugotowałam na parze i podałam z bułką tartą, którą zmiksowałam z pepperoni. Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo.

Składniki:

kalafior romanesco
sól morska

pół szklanki bułki tartej
150 g pepperoni
2 łyżki masła

rukola
5-6 plasterków pepperoni

Wykonanie:

Kalafior, posypujemy solą. Gotujemy na parze przez 10-12 minut.
Bułkę tartą miksujemy pulsacyjnie z pepperoni. Bułkę przesypujemy na patelnię i ją rumienimy. Do bułki dodajemy 2-3 łyżki masła - bułka powinna mieć konsystencję podobną do mokrego piasku.

Plasterki salami rumienimy na suchej patelni.

Kalafiora wykładamy na półmisek, posypujemy rukolą, bułką tartą oraz podsmażonymi plasterkami pepperoni. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Komentarze

Popularne posty