Romanesco z bułką tartą o smaku pepperoni
Kalafior romanesco ugotowałam na parze i podałam z bułką tartą, którą zmiksowałam z pepperoni. Wyszło pysznie, zdrowo i kolorowo.
sól morska
pół szklanki bułki tartej
150 g pepperoni
2 łyżki masła
rukola
5-6 plasterków pepperoni
Bułkę tartą miksujemy pulsacyjnie z pepperoni. Bułkę przesypujemy na patelnię i ją rumienimy. Do bułki dodajemy 2-3 łyżki masła - bułka powinna mieć konsystencję podobną do mokrego piasku.
Plasterki salami rumienimy na suchej patelni.
Kalafiora wykładamy na półmisek, posypujemy rukolą, bułką tartą oraz podsmażonymi plasterkami pepperoni. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Składniki:
kalafior romanescosól morska
pół szklanki bułki tartej
150 g pepperoni
rukola
5-6 plasterków pepperoni
Wykonanie:
Kalafior, posypujemy solą. Gotujemy na parze przez 10-12 minut.Bułkę tartą miksujemy pulsacyjnie z pepperoni. Bułkę przesypujemy na patelnię i ją rumienimy. Do bułki dodajemy 2-3 łyżki masła - bułka powinna mieć konsystencję podobną do mokrego piasku.
Plasterki salami rumienimy na suchej patelni.
Kalafiora wykładamy na półmisek, posypujemy rukolą, bułką tartą oraz podsmażonymi plasterkami pepperoni. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz