Pasta jajeczna z awokado, fetą i koperkiem

Bardzo prosta, a jednocześnie pyszna pasta kanapkowa. Najlepiej smakuje z podpieczoną, rumianą bagietką.

Składniki:

10 jajek ugotowanych na twardo
200 g fety
duże dojrzałe awokado
pęczek koperku
cytryna
pieprz zielony suszony
sos sriracha
opcjonalnie 2 łyżki majonezu

Wykonanie:

Jajka, fetę, obrane awokado, koperek, sok z cytryny oraz sos sriracha przekładamy do malaksera i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy trochę majonezu i jeszcze chwilę miksujemy. Doprawiamy do smaku zmielonym zielonym pieprzem. Pastę podajemy na grzankach z bagietki, posypaną koperkiem, przybraną kawałkiem cytryny i posypaną suszonymi płatkami słodkiej papryki.


Komentarze

Popularne posty